GIGABYTE lansează primele plăci de bază Z68 din lume cu mSATA onboard pentru Intel® SLC SSDs şi tehnologie Smart Response
O gamă completă de peste 20 de modele se va lansa înainte de Trimestrul 3 din 2011, incluzând 4 modele cu mSATA
May 11, 2011



Bucureşti, România – 11Mai 2011 – GIGABYTE TECHNOLOGY Co., Ltd, unul din principalii producători de plăci de bazăşiplăci video, lansează azi anticipata serie Z68 de plăci de bază cu chipset Intel® Z68 Express şi suport pentru a 2-a generaţie de procesoare Intel® Core™. Oferind cele mai bune caracteristici pe care le au chipset-urile din seria Intel® 6, ce includ o creştere de performanţă cu tehnologia Intel® Smart Response, primii conectori mSATA pe o placă de bază desktop şi tehnologia proprietară GIGABYTE Touch BIOS™, seria de plăci de bază GIGABYTE Z68 aşează utilizatorii în scaunul de pilotaj, permiţându-le să preia controlul total al modului în care operează sistemul lor pentru a fi cât mai potrivit nevoilor individuale. 11 modele sunt disponibile acum iar 9 modele suplimentare, ce include cel puţin 4 versiuni cu mSATA, vor fi disponibile din Iunie 2011
 
"
GIGABYTE anunţă cu bucurie lansarea unei game complete de plăci de bază cu chipset Z68 Express ce oferă performanţe excepţionale şi o multitudine de caracteristici unice cum ar fi Touch BIOS şi mSATA onboard ce permit ca plăcile noastre de bază Z68 să iasă în evidenţă,” a comentat Richard Chen, Vice Preşedinte al Worldwide Sales and Marketing la GIGABYTE. “Intel a ridicat cu adevărat ştacheta prin potenţialul de performanţă şi caracteristicile bogate ale chipset-ului Z68, de aceea ne aşteptăm cu toată convingerea ca chipset-ul Z68 să devină alegerea numărul 1 pentru utilizatorii ce doresc să îşi construiască viitorul lor sistem bazat pe seria 6 de la Intel."
 
"
Suntem foarte încântaţi să vedem noua gamă de plăci de bază de la GIGABYTE cu chipsetIntel® Z68 Express,” a spusZane Ball, Intel General Manager pentru PlatformeDesktop. “Aceste plăci de bază de înaltă calitate vor permite utilizatorilor să dezlănţuie performanţele şi capabilitătile totale ale celei de a 2-a generaţii de procesoareIntel® Core™."

Modelele de plăci de bază GIGABYTE Z68

Cu opţiune de grafică dedicată
Z68X-UD7-B3 Z68X-UD5-B3 Z68X-UD4-B3 Z68X-UD3P-B3
Z68X-UD3R-B3 Z68X-UD3-B3 Z68A-D3-B3  
  
Cu opţiune de grafică integrată
Z68X-UD3H-B3 Z68A-D3H-B3 Z68MX-UD2H-B3 Z68MA-D2H-B3

Cu opţiune de grafică integrată cu mSATAonboard – în curând
Z68XP-UD3 Z68XP-D3 Z68AP-D3 Z68P-DS3
Modele adiţionale ce nu apar mai sus sunt de asemenea planificate pentru lansare inainte de sfârşitul trimestrului 2 din 2011.

Caracteristicile seriei GIGABYTE Z68
GIGABYTE Touch BIOS™ (produs patentat)

Un mod nou şi inovator pentru modificarea setărilor de BIOS (disponibil doar pe plăcile de bază GIGABYTE Z68
Navigarea prin BIOS pentru a schimba setările de sistem poate fi o operaţiune complicată pentru utilizatorii ce nu sunt familiarizaţi cu controlul prin tastele funcţionale “F” şi fără mouse. În timp ce unele BIOS-uri încearcă să devină prietenoase prin folosirea mouse-ului, multe implementări nu au deocamdată o anumită uşurinţă necesară majorităţii utilizatorilor. Cu Touch BIOS™, inginerii de la GIGABYTE au re-imaginat complet modul în care utilizatorii interacţionează cu BIOS-ul lor, oferind o experienţă mult mai intuitivă fie că se foloseşte o tastatură, un mouse sau un monitor cu touchscreen. De fapt, cu ajutorul unui monitor cu touchscreen, GIGABYTE Touch BIOS™ devine la fel de uşor de folosit ca majoritatea aplicaţiilor de pe iPhone.

BIOS bazat pe pictograme
GIGABYTE a creat pictograme uşor de recunoscut ce reprezintă principalele opţiuni de BIOS. Utilizatorii pot schimba tensiuni şi multiplicatori pentru CPU folosind pictograma Overclock, sau îşi pot monitoriza sistemul folosind pictograma PC Status, doar pentru a aminti câteva. GIGABYTE a inclus de asemenea pictograme pentru acces rapid la aplicaţiile GIGABYTE cum ar fi Quick Boost şi @BIOS, permiţând astfel nivele şi mai mari de personalizare.
 




Uşor de navigat
GIGABYTE a proiectat Touch BIOS™ de la zero pentru a-l face să fie cât mai uşor la navigat. Pictogramele mari permit utilizatorilor să navigheze cu un mouse sau un deget pe un monitor cu touchscreen. GIGABYTE a adăugat mai multe caracteristici prietenoase pentru touch cum ar fi fonturi uşor de citit, panouri mari pentru navigare şi bare de derulare mai late, toate pentru a se modifica mai uşor setările din BIOS.
 
Completel
personalizabil
Unul dintre beneficiile GIGABYTE Touch BIOS™ este că utilizatorii pot personaliza pagina de pornire a Touch BIOS™ în funcţie de nevoile lor. Utilizatorii pot rearanja cu uşurinţă pictogramele folosind un mouse sau un deget şi pot adăuga pictograme folosite frecvent sau le pot şterge pe cele nefolosite.






Nu mai este nevoie să se intre în BIOS pentru a modifica setările
GIGABYTE Touch BIOS™ este o aplicaţie Windows®, astfel utilizatorii nu mai au nevoie să repornească sistemul pentru a intra în BIOS şi a modifica setările de sistem. De exemplu, utilizatorii ce vor să schimbe ordinea de boot au nevoie doar de GIGABYTE Touch BIOS™ şi îşi pot face modificările. La următorul reboot, sistemul va încărca automat setările de boot în funcţie de noile setări. Aceasta înseamnă economie de timp pentru utilizatorii ce doresc să facă schimbări rapide ale setărilor de sistem.
 
Tehnologia Intel® Smart Response
Seria de plăci de bază GIGABYTE Z68 este echipată cu anticipata tehnologie Intel® Smart Response ce permite utilizatorilor să experimenteze performanţe de sistem similare sistemelor cu SSD. Tehnologia Intel® Smart Response foloseşte un sistem inteligent bazat pe încărcarea în bloc în prealabil (cache) a aplicaţiilor folosite în mod frecvent pentru a se îmbunătăţi performanţa şi timpul de răspuns ale sistemului. De fapt, plăcile de bază GIGABYTE Z68 cu tehnologia Intel® Smart Response sunt capabile să depăşească sistemele cu drive-uri hibride de 2X (PC Mark Vantage) iar pe cele doar cu HDD de până la 4X (PC Mark Vantage).



GIGABYTE
va lansa 4 modele unice de plăci de bază Z68 ce vor avea conector mSATA onboard pregătite pentru tehnologia Intel® Smart Response împreună cu noul 20GB Intel® 311 mSATA SLC SSD pentru o creştere a performanţelor sistemului.
 




Intel® Quick Sync Video*
Intel® Quick Sync Video
aduce rapiditate în munca de creaţie, editare, sincronizare şi partajare a filmelor - acasă şi online – fără a mai fi nevoie de hardware adiţional. De fapt, Intel Quick Sync Video permite o procesare a fişierelor media de 2X mai rapidă decât alte soluţii permiţând astfel o conversie rapidă a fişierelor video pentru playere media portabile sau pentru partajarea online. Pentru a consulta lista vendorilor independenţi de software (ISV) ce au început să îşi optimizeze produsele pentru această nouă tehnologie, vizitaţi:  http://www.intel.com/technology/quicksync/index.htm.
 
Grafica comutabilă cu LucidLogix Virtu GPU Virtulization*
Plăcile de bază GIGABYTE Z68 sunt echipate cu tehnologia LucidLogix Virtu™ GPU Virtualization ce permite utilizatorilor să comute dinamic între grafica integrată şi placa lor video high-end 3D dedicată. Aceasta este ideal pentru gameri ce au nevoie de rezoluţii mari în jocuri dar îşi doresc să beneficieze în acelaşi timp de capabilităţile media integrate în a 2-a generaţie de procesoare Intel® Core™. Astfel, grafica comutabilă ajută la reducerea dramatică a consumului de energie oferind plusul de performanţă când este nevoie.
 
Pentru a afla mai multe despre plăcile de bază GIGABYTE Z68 şimSATA, vizitaţi GIGABYTE Tech Daily blog sau pagina oficială a plăcilor de bază.
 
*
Unele modele de plăci de bază GIGABYTE Z68 nu suportă Intel® Z68 Built-in Visuals. Pentru specificaţiile complete ale modelelor verificaţi lista e modele.

{{AsideSubscribeInfo.buttonText}}