GIGABYTE kondigt ondersteuning aan voor AMD EPYC™ 4004 Series Processors
AMD “Zen 4” architectuur met enterprise-grade functies
May 21, 2024

Mei 21, 2024 – GIGABYTE Technology, (TWSE: 2376): Giga Computing, een dochteronderneming van GIGABYTE en een toonaangevende speler in AI-servers, servermoederborden en workstations, kondigde vandaag zijn ondersteuning aan voor AMD EPYC 4004 Series processors op AM5 socket servers en servermoederborden voor entry-level enterprise klanten. Dit zal een BIOS-update vereisen, die binnenkort vooraf geïnstalleerd zal zijn.

Het nieuwe AMD EPYC 4004 platform, gebouwd op de AM5 socket, biedt enterprise-grade functies die kleine bedrijven en cloudservices in staat stellen betrouwbare dagelijkse operaties te hebben met minimale downtime. Voor betrouwbaarheid en beheerbaarheid is het platform gevalideerd voor compatibiliteit met serverbesturingssystemen: Ubuntu, RHEL en Windows Server. Hierdoor kunnen IT-beheerders systemen beter controleren en monitoren, evenals bedrijven beschermen tegen cyberdreigingen.

De nieuwe EPYC 4004 Series CPU’s leveren tot 16 cores en 32 threads, 28 Gen5 PCIe-lanes en een TDP variërend van 65W tot 170W. De EPYC 4004 familie van processors biedt ook ondersteuning voor een server-OS, DDR5-5200 met ECC, software RAID 0/1/5/10, en enkele RAS-functies zoals on-chip ECC/pariteit en on-chip watchdog timers.

“We hebben zeer veel vraag gezien naar het gebruik van de AMD AM5 socket in enterprise applicaties,” zei Vincent Wang, VP Sales bij Giga Computing. “Door deze BIOS-update uit te brengen, kunnen onze hosting- en MKB-klanten een nog grotere betrouwbaarheid en veiligheid hebben met de nieuwe AMD EPYC 4004 processors. Het resultaat is een zeer kosteneffectieve oplossing.”

“De nieuwe AMD EPYC 4004 Series CPU’s, samen met ons sterke ecosysteem van technologiepartners, brengen enterprise oplossingen naar een traditioneel onderbediende markt en zorgen ervoor dat kleine en middelgrote bedrijven toegang hebben tot zeer performante technologieën die hen helpen concurrerend te blijven,” zei John Morris, corporate vice president, Enterprise and HPC Business Group, AMD. “De AMD EPYC 4004 CPU’s vullen een belangrijke marktkloof, en bieden kosten geoptimaliseerde oplossingen met enterprise-grade betrouwbaarheid, schaalbaarheid en veiligheid in kosten geoptimaliseerde systeemconfiguraties die zinvol zijn voor kleinere bedrijven en dedicated hosters.”

GIGABYTE zet zich in om meer waarde toe te voegen voor onze klanten, en deze nieuwe EPYC familie van CPU’s past bij GIGABYTE borden voor gebruiksvriendelijke, goedkope systemen voor groeiende bedrijven.

De BIOS-update is hier te vinden voor deze GIGABYTE servers en servermoederborden.

GIGABYTE heeft een speciale oplossingspagina voor de AMD EPYC 4004 Series Processors, bezoek onze pagina om meer te leren.

Om een vraag in te dienen: Neem contact op met Sales
Mediacontact: news@gigacomputing.com
Volg GIGABYTE op LinkedIn: https://linkedin.com/company/giga-computing
Volg GIGABYTE op Twitter: https://twitter.com/GigaComputing
Volg GIGABYTE op Facebook: https://facebook.com/gigabyteserver

Over Giga Computing
Giga Computing Technology is een innovator en leider in de markt voor Enterprise Computing. Als afsplitsing van GIGABYTE behouden we onze hardware-expertise op het gebied van productie en productontwerp, terwijl we als zelfstandig bedrijf meer kunnen investeren in onze kerncompetenties. Wij bieden een compleet productportfolio voor alle workloads van datacenter tot edge, inclusief traditionele en opkomende workloads in HPC en AI tot data analytics, 5G/edge, cloud computing en meer. Onze langdurige partnerschappen met belangrijke technologie leiders zorgen ervoor dat onze nieuwe producten de meest geavanceerde zijn en worden gelanceerd met nieuwe partner platforms. Onze systemen belichamen prestaties, veiligheid, schaalbaarheid en duurzaamheid. Ga voor meer informatie naar https://www.gigacomputing.com/ en word lid van onze nieuwsbrief.

* AMD, het AMD Arrow-logo, EPYC, en combinaties daarvan zijn handelsmerken van Advanced Micro Devices, Inc.

{{AsideSubscribeInfo.buttonText}}