GIGABYTE kondigt algemene beschikbaarheid aan van zijn nieuwe servers met AmpereOne®-processor serie voor cloud-native workloads - en sluit zich aan bij Yotta 2024.
Oct 03, 2024

3 October 2024 – Giga Computing, een dochteronderneming van GIGABYTE en een toonaangevend bedrijf op het gebied van servers voor x86- en ARM-platforms, evenals geavanceerde koeling technologieën, kondigde vandaag de eerste reeks GIGABYTE-servers aan die de volledige stack van de AmpereOne®-processor familie ondersteunen. Vorig jaar werden de AmpereOne-processors aangekondigd, en er waren al GIGABYTE-servers beschikbaar voor geselecteerde klanten. Nu zijn GIGABYTE-servers algemeen beschikbaar, met single- en dual-socket servers al in productie, en meer servers die eind Q4 op de markt komen. GIGABYTE-servers voor Ampere® Altra® en AmpereOne®-processors worden tentoongesteld op de GIGABYTE-stand en in het Ampere-paviljoen tijdens Yotta 2024 in Las Vegas van 7 tot 9 oktober.

De AmpereOne®-processorfamilie, ontworpen voor cloud-native computing, beschikt over maximaal 192 speciaal ontworpen Ampere-cores, DDR5-geheugen en 128 PCIe Gen 5-lanes per socket. Deze lijn processors richt zich op cloud-instantices met een ongelooflijke VM-dichtheid en blinken uit in prestaties per watt. Met meer cores, meer I/O, meer geheugen, meer prestaties en meer cloud functies heeft deze volledige CPU-stack ook toepassingen in AI-inferentie, data-analyse en meer.

Bezoek het GIGABYTE portfolio van servers voor Ampere.

R163 Series: General-purpose, single-socket 1U servers

  • R163-P32: 12x 2.5” Gen5 NVMe/SATA drives of 12x 2.5” SATA drives
  • R163-P30: 4x 3.5"/2.5" Gen5 NVMe/SATA drives

R263 Series: General-purpose, single-socket 2U servers

  • R263-P30: 4x 3.5”/2.5” Gen5 NVMe/SATA en 8x 3.5”/2.5” SATA

E163 Series: Edge, single-socket servers met een diepte van 520mm

  • E163-P30: 2x 2.5" Gen5 NVMe/SATA drives

R183 Series: General-purpose, dual-socket 1U servers

  • R183-P90: 4x 3.5"/2.5" Gen5 NVMe/SATA
  • R183-P92: 12x 2.5" Gen5 NVMe/SATA

R283 Series: General-purpose, dual-socket 2U servers

  • R283-P90: 12x 3.5"/2.5" Gen5 NVMe/SATA
  • R283-P92: 12x 2.5” Gen5 NVMe en 12x 2.5” Gen5 NVMe/SATA

“We geloven sterk dat onze nieuwe productaanbiedingen voor AmpereOne®-processors voldoen aan de behoeften van de klanten, aangezien de servers zijn afgestemd op hun beoogde workloads en omdat we naar de feedback van onze klanten hebben geluisterd,” zei Vincent Wang, VP van Sales bij Giga Computing. “En dit komt ook tot uiting in de overvloed aan nieuwe SKU's voor deze processor met een hoog aantal cores, die alle cloud-native computer behoeften aanspreekt.”

“Met de algemene beschikbaarheid van AmpereOne®-servers bij GIGABYTE breiden we ons productportfolio uit om nog meer rekendichtheid per rek aan te bieden met ongeëvenaarde energie-efficiëntie,” zei Glenn Keels, VP van product marketing bij Ampere. “Met servers die een breed scala aan core-aantallen beslaan vanuit zowel de Ampere® Altra®- als AmpereOne®-productfamilies, hebben GIGABYTE-klanten nu een breed portfolio van op Ampere gebaseerde producten om te voldoen aan al hun cloud-native en AI-rekenbehoeften.”

Deze nieuwe lijn van AmpereOne®-gestuurde servers onderstreept GIGABYTE's toewijding aan het bieden van geavanceerde oplossingen voor cloud-native workloads. Met de huidige algemene beschikbaarheid biedt het uitgebreide serverportfolio van GIGABYTE ongeëvenaarde schaalbaarheid, efficiëntie en prestaties, en voldoet het aan de behoeften van bedrijven in diverse industrieën. De introductie van single- en dual-socketconfiguraties zorgt ervoor dat klanten met vertrouwen kunnen profiteren van de kracht van de processors met een hoog aantal cores van Ampere, ondersteund door diverse en energiezuinige ontwerpen.

Als een toonaangevende innovator in server technologie zal Giga Computing deze nieuwe producten presenteren op Yotta 2024, een toonaangevend evenement voor digitale infrastructuur. Bezoekers zijn van harte welkom om de GIGABYTE-stand (#504) in Las Vegas te verkennen van 7 tot 9 oktober, waar ze uit eerste hand de mogelijkheden van GIGABYTE's op Arm gebaseerde servers kunnen ervaren en op maat gemaakte oplossingen kunnen bespreken met het deskundige team. Dit is een uitstekende gelegenheid voor partners en klanten om te zien hoe de samenwerking van GIGABYTE met Ampere Computing de toekomst van cloud-native computing en meer aandrijft.

Sluit je bij ons aan op Yotta 2024 en ontdek hoe de innovaties van GIGABYTE jouw bedrijf kunnen versterken.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met sales
Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en aankondigingen door Giga Computing te volgen:
X: https://x.com/GigaComputing
LinkedIn: https://linkedin.com/company/giga-computing
Facebook: https://facebook.com/gigabyteserver

Over Giga computing
Giga Computing Technology is een innovator en leider in de zakelijke computermarkt. Omdat we zijn afgesplitst van GIGABYTE, behouden we onze hardware-expertise op het gebied van productie en productontwerp, terwijl we opereren als een zelfstandig bedrijf dat meer investeringen in kerncompetenties kan stimuleren. We bieden een compleet GIGABYTE-productportfolio dat alle workloads aanpakt, van het datacenter tot de edge, inclusief traditionele en opkomende workloads in HPC en AI tot data-analyse, 5G/edge, cloud computing en meer. Onze langdurige partnerschappen met belangrijke technologie leiders zorgen ervoor dat onze nieuwe producten de meest geavanceerde technologieën zullen zijn en dat ze zullen worden gelanceerd met nieuwe partner platforms. Onze systemen belichamen prestaties, beveiliging, schaalbaarheid en duurzaamheid. Bezoek voor meer informatie https://www.gigacomputing.com/ en sluit je aan bij onze nieuwsbrief.

* Ampere, Ampere Computing, Altra, AmpereOne and the Ampere logo are all trademarks of Ampere Computing LLC or its affiliates.

{{AsideSubscribeInfo.buttonText}}