GIGABYTE lanceert servers met hoge geheugencapaciteit voor cloud computing en big data, met gebruik van AMD EPYC™ 9004-processors en klaar voor bepaalde 5e generatie AMD EPYC CPU's.
48 DIMM-slots op één node voor CPU- en geheugen intensieve toepassingen.
Aug 08, 2024

8 Augustus, 2024 – Giga Computing, een dochteronderneming van GIGABYTE en een toonaangevende speler op het gebied van generatieve AI-servers en geavanceerde koeling technologieën, heeft vandaag twee GIGABYTE R-serie servers uitgebracht (R183-ZK0 en R283-ZK0) met verbeterde prestaties en betrouwbaarheid voor cloud services en data-intensieve toepassingen. Deze servers met zeer schaalbare geheugencapaciteit ondersteunen AMD EPYC™ 9004-processors en zijn gereed voor bepaalde 5e generatie AMD EPYC-processors met maximaal 192 CPU-kernen.

Deze nieuwe GIGABYTE-servers zijn de eerste en enige op de markt die één node met twee CPU's ondersteunen en 48 geheugen-DIMM-slots bieden. Dankzij GIGABYTE’s rijke geschiedenis in moederbord ontwerp en engineering, met uitstekende signaalintegriteit, is dit mogelijk: een server met 12TB geheugen met behulp van 256GB DDR5 3DS RDIMM's. Om een 12-geheugenkanaal platform met een 2DPC-configuratie te ondersteunen zonder concessies te doen, is er een nieuwe geheugenindeling ontwikkeld.

R183-ZK0-LAJ1: 1U, direct liquid cooling (DLC) oplossing
Voor CPU- en geheugenintensieve workloads levert de GIGABYTE R183-ZK0 met ondersteuning van AMD's volledige portfolio van de nieuwste en toekomstige AMD EPYC-processors de hoogste mogelijke rekenintensiteit. Door gebruik te maken van de beproefde DLC-technologie, die datacenters duurzamer maakt, integreert deze GIGABYTE-oplossing zijn eigen cold plate-technologie om de prestaties en energie-efficiëntie te maximaliseren. Dit stelt een enkele server node in staat om grote datasets efficiënt te verwerken of meerdere virtuele machines te hosten met stabiele prestaties.

R283-ZK0-AAL1: 2U, air cooling oplossing
De GIGABYTE R283-ZK0 past in de traditionele luchtkoeling infrastructuur van datacenters en maakt gebruik van een krachtige ventilator oplossing om een groot luchtvolume in en uit de server te blazen, zodat alle componenten maximale prestaties kunnen bereiken. Deze nieuwe R283-serie server heeft twaalf 2,5-inch opslag bays voor Gen5 NVMe- en SATA-drives, wat helpt bij het efficiënt beheren en openen van grote hoeveelheden data. Om ondersteuning te bieden aan meer netwerkapparaten, zijn er vier extra FHHL-slots en nog twee voor OCP 3.0-apparaten.

R183-ZK0-LAJ1R283-ZK0-AAL1
Cooling TechnologyDirect Liquid CoolingAir Cooling
CPU2x AMD EPYC™ 9004 Series CPUs and
ready for select 5th Gen AMD EPYC™ CPUs
Memory48x DDR5 DIMMs
Storage4x 2.5" Gen5 NVMe/SATA/SAS
2x M.2 Gen3
8x 2.5" Gen5 NVMe
4x 2.5" SATA/SAS
2x M.2 Gen3
Expansion slots1x FHHL Gen5 x16
2x OCP 3.0 Gen5 x16
4x FHHL Gen5 x16
2x OCP 3.0 Gen5 x16
Power supply1+1 2000W redundant PSUs1+1 2700W redundant PSUs

Door een "zigzag"-indeling van de geheugenslots toe te passen, biedt de GIGABYTE-server gebruikers veel configuratie- en uitbreidingsmogelijkheden. Hierdoor kan het systeem zeer schaalbaar zijn op het gebied van geheugencapaciteit en prestaties. De grote hoeveelheid RAM maakt het mogelijk om meer virtuele machines gelijktijdig te draaien, of het kan worden gebruikt in big data-analyse voor in-memory verwerking van grote datasets.

Voor vragen of meer informatie graag Neem contact op met Verkoop
Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en aankondigingen door Giga Computing te volgen:
X: https://x.com/GigaComputing
LinkedIn: https://linkedin.com/company/giga-computing
Facebook: https://facebook.com/gigabyteserver

Over Giga computing
Giga Computing Technology is een innovator en leider in de zakelijke computermarkt. Omdat we zijn afgesplitst van GIGABYTE, behouden we onze hardware-expertise op het gebied van productie en productontwerp, terwijl we opereren als een zelfstandig bedrijf dat meer investeringen in kerncompetenties kan stimuleren. We bieden een compleet GIGABYTE-productportfolio dat alle workloads aanpakt, van het datacenter tot de edge, inclusief traditionele en opkomende workloads in HPC en AI tot data-analyse, 5G/edge, cloud computing en meer. Onze langdurige partnerschappen met belangrijke technologie leiders zorgen ervoor dat onze nieuwe producten de meest geavanceerde technologieën zullen zijn en dat ze zullen worden gelanceerd met nieuwe partner platforms. Onze systemen belichamen prestaties, beveiliging, schaalbaarheid en duurzaamheid. Bezoek voor meer informatie https://GIGABYTE.com/enterprise en sluit je aan bij onze nieuwsbrief.

* AMD, het AMD Arrow-logo, EPYC, en combinaties daarvan zijn handelsmerken van Advanced Micro Devices, Inc.

{{AsideSubscribeInfo.buttonText}}